Аутор изложбе

Анне Балдассари

 

Кустос изложбе

Марина Вицулин

 

БЕСПЛАТНИ ВОДИЧИ(СВЕ ГРУПЕ СУ ЗАВРШЕНЕ)

 

 

ИНФОРМАЦИЈЕ - ПИЦАССО

 

РАДНО ВРЕМЕ:

од понедељка до петка од 10 до 22 сата.

Субота, 6.7. од 10 до 14 часова

Недеља, 7.7. од 10 до 22 сата.

ЦЕНЕ КАРАТА:

 

70 кн

Појединачна карта за одрасле кардилин

 

60 кн  

Групе за одрасле

(најмање 15 људи, укључујући бесплатне стручне смернице)

 

50 кн

Попуст за једну карту

(ученици, студенти и пензионери, итд.)

 

40 кн

Групе с попустом

(ученици, студенти и пензионери, итд., најмање 15 људи, укључујући бесплатно професионално вођење)

 

100 кн

Породична карта

(двоје одраслих и двоје деце до 16 година)

 

Деца до 6 година имају бесплатан улаз на изложбу.

 

Чланови Удружења АИЦА и ИЦОМ имају бесплатан улаз на изложбу, уз предочење одговарајуће личне карте.

 

За чланове ДПУХ-И, ХМД-И, ХДЛУ-И, УЛУПУХ-И, Академија ликовних уметности, Школе примењене уметности и дизајна, студенти историја уметности и музеологија цијена улазнице је 40 кн, уз предочење одговарајуће картице.

 

Начини плаћања:

Готовина

Све кредитне картице

Процена

Онлине куповина

 

СЛО

 

РАДНО ВРЕМЕ

Сваког дана од 10 до 20 сати.

 

ЦЕНЕ КАРАТА

70 кн - појединачна улазница за одрасле

60 кн - група одраслих (најмање 15 особа са бесплатним професионалним вођењем)

50 кн - појединачна карта са попустом (ученици, студенти, пензионери и слично

40 кн - група са попустом (ученици, студенти, пензионери и слични, најмање 15 особа са бесплатним професионалним вођењем)

100 кн - породична карта (две одрасле особе и двоје деце)

Деца до 6 година не плаћају улаз.

 

 

ЕНГ

 

РАДНО ВРЕМЕ

Сваког дана од 10 до 20 сати

 

УЛАЗНИЦЕ

70 ХРК - појединачна карта за одрасле

60 ХРК - групна карта за одрасле (најмање 15 особа уз бесплатно стручно водство)

50 ХРК - попуст на појединачну карту (студенти, умировљеници итд.)

40 ХРК - попуст за групну карту за одрасле (студенти, пензионери итд. Минимално 15 особа уз бесплатно стручно водство)

100 ХРК - породична карта (2 одрасле особе и 2 деце)

За децу млађу од 6 година улаз је бесплатан.

 

ДЕ

 

ОТВОРЕЊЕ ВРЕМЕНА

Свакодневно од 10 до 20 сати.

 

УЛАЗНА ЦЕНА

70 кн - Еинзелкарте Ервацхсене

60 кн - Трошкови групних картица (сваких 15 особа, укључујући бесплатног водича)

50 кн - Еинзелкарте ермаßигт (Сцхулер, Студентен, Рентнер уа.)

40 кн - Доступна групна картица (студенти, студенти, изнајмљивачи, бесплатни водич за свих 15 особа)

100 кн - Породична карта (двоје одраслих и двоје деце)

Деца до 6 година имају бесплатан улаз

 

ИЗЛОЖБА МАЈСТОРИ ИЗ МУЗЕЈА ПИЦАССО, ПАРИЗ КОЈА ЈЕ ОДРЖАНА У ГАЛЕРИЈИ КЛОВИЋЕВИ ДВОРИ ОД 23. МАРТА ДО 7. ЈУЛА 2013. ПОСЕТИЛО 133.721 ПОСЕТИТЕЉА! ХВАЛА СВИМ ПОСЈЕТИТЕЉИМА, ПАРТНЕРИМА И СПОНЗОРИМА.

 

Пикасо је највећи, око тога нема спора. Зашто и како толико пуно људи обожава његово лице са очима и носом из профила, остаће вечна тајна, али он је Пикасо и мистерија преласка свих граница садржана је у његовом имену!

 

Пикасо је испунио наш свет незаборавним фигурама, додао је нове придеве и атрибуте у наш говор. Заводио нас је и очарао као све своје неутешне и незаборавне љубавнице, најлепше жене које нису могле да се одупру вулканској енергији сликарског генија. Због тога желимо да нас његове слике, скулптуре, фотографије одведу у ону чаролију живота где и туга и радост блистају снагом емоција и смисла постојања.

 

Изложба Ремек дела из музеја Пицассо, Париз приказује више од стотину дела и докумената који оцртавају узбудљиво уметничко путовање од раних дела до последњих година његовог дугог и плодног живота. Слике, скулптуре и фотографије поређане хронолошким редоследом започињу сликом четрнаестогодишњег Пикаса Човек са капом (1895) на којој испитује сликарско наслеђе својих великих шпанских сликара, отаца. У следећем типичном делу плавог периода, Портрет човека (1902-1903) представљен је у сасвим другом светлу, као тужни лик подложан судбини проклетог уметника. Кроз различите облике паралелних облика изражавања, изложба ће показати богатство различитости, неисцрпну креативност, ненадмашно мајсторство у свим уметничким фазама великог творца модернизма: плави и ружичасти период, протокубизам и истраживање Африке, амблематска дела синтетичког кубизма, „класична“ фаза и надреалистички период. слике. Изложба се завршава аутопортретом у недељу завршеним непосредно пре његове смрти 1971. године, на којем још једном одаје почаст Веласкуезу, Рембрандту и Гоии.

 

Померио је границе уметности, уздрмао традиционалне сликарске жанрове и створио нову сликарску епистемологију. Владао је својом епохом без премца. Последњи од модерниста, он је био први од савременика. Али иза човека који је постао мит и иза тржишне вредности његовог потписа остаје сложено дело уметника и сликара, свакако, али пре свега стваралаца.

 

 

СЛО

 

МАЈСТОРИ ИЗ МУЗЕЈА ПИЦАССО, ПАРИЗ

23. марта - 7. јула 2013

 

У галерији Кловићеви двори 23. марта 2013 отвара изложбу Ремек-дела из музеја Пицассо у Паризу, на којој ће бити приказано 56 слика и скулптура најпознатијег мајстора 20. века, оснивача кубизма, сликара, вајара, графичара. Биће изложено више од стотину дела и докумената који илуструју узбудљиво уметничко путовање великог творца модернизма. Расположен је хронолошки, од раних дела до последњих година живота уметника, обима дела из Пицассовог плавог и ружичастог периода, протокубизма и истраживања Африке, амблема из аналитичког и синтетичког кубизма, „класичног“ периода, надреалистичке фазе и његових касних слика. у Загребу до 7. јула 2013  Пикасо је померио границе уметности и поколебао традиционалне жанрове сликарства. Био је неприкосновени владар ере, без конкуренције. Али иза човека који је постао / претворио се у мит, и за тржишну вредност његовог потписа, остаје сложено дело уметника, сликара и пре свега ствараоца.

 

ЕНГ

 

МАЈСТОРНИ КОМАДИ ИЗ МУЗЕЈА ПИЦАССО У ПАРИЗУ

23. марта - 7. јула 2013

 

Галерија Кловићеви двори домаћин је изложбе Тхе Мастер Пиецес фром Пицассо Мусеум у Паризу, која се отвара 23. марта 2013 и доноси 56 слика и скулптура које је створио најпознатији мајстор 20. века, оснивач кубизма, сликар, вајар и графичар. Изложба ће представити више од стотину уметничких дела и разне документе који приказују узбудљиво путовање ствараоца модернизма. Стављени у хронолошки редослед, почев од раних Пикасових дела и завршавајући у последњим годинама његовог живота, дела из плавог и ружичастог периода, протокубизма и истраживања Африке, амблематска дела аналитичког и синтетичког кубизма, класичног периода надреализам и касне слике сви ће бити изложени у Загребу до 7. јула 2013. Пикасо је био уметник који је померио уметничке границе и деконструисао традиционалне жанрове сликарства. Пикасо је доминирао својим временима без премца. Иза човека који је постао мит и тржишна вредност његовог потписа стоји веома сложен опус који су створили уметник и, пре свега, стваралац.

 

ДЕ  

МАЈСТОРСКА ДЕЛА ПИКАСО-МУЗЕЈА ПАРИЗ

23. марта - 7. јула 2013

 

Сам 23. марта 2013 У галерији "Кловићеви двори" отворена је изложба Мајстора Пикасових музеја у Паризу. У овом оквиру налази се 56 слика и скулптура најпознатијих уметника 20. века, оснивача кубизма, сликара, сликара и графичара. Аусцхетелл је добио више од Веркеа и Документе, а то је ауфрегенде кунстлерисцхе Реисе диеß гроßен Гесталтерс дер Модерне скиззиерен. Хронолошким редом, од раних радова, па до последње године живота уметника, може ли Пикасо да ради у Загребу до 7. јула 2013 бити плаћени. Дабеи укључује изложбу експоната из периода Блауен и Роса Периоде, протокубизма и истраживања Африке, типичног дела аналитичког и синтетичког кубизма, „класичног“ периода, надреалистичке фазе и Пикаса. Пикасо шешири границама уметности и традиционалним жанровима сликарског региона. Доминира вашом ером без конкуренције. Доцх нацх дем менсцхен дер зум Митхос вурде унд абсеитс дес Марктвертс сеинер Унтерсцхрифт, блеибт вор аллем дас Гесамтверк еинес Кунстлерс унд Малерс унд инсбесондере еинс Гесталтерс.

 

 

 

 

 

 

Каталог изложбе Пицассо - Ремек дела из Пицассо музеја у Паризу можете купити у Арт Схоп галерији Кловићеви двори.

Цијена каталога је 150 кн.

 

СЛИЧАН САДРЖАЈ

ИЗЛОЖБЕ ИЗ ОВЕ ГОДИНЕ

ДАНАС

Једна мисао о „1ТП1Т11ТП2Тс“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *